ASApro Projektipalvelu
EtusivuTaustatietoaTuotteet/palvelutYhteistyökumppanitOhjeitaYhteystiedotKysymyksiäEnglishBlog
Aikataulukoulutukset
Projektinhallintaohjelmien käyttö
lokakuu, 2015
lokakuu, 2019
Projektiaikataulut/ työohjelmat
Usein miellettään projektihallintaohjelman käyttö pelkästään yksittäisen projektin työkaluksi.

Tänä päivänä kuitenkin projekteissa on erikoistuttu omiin osa-alueisiinsa. Tällöin jollain urakoitsijalla voi olla vain pieni "siivu" koko työstä. Tällöin todennäköistä kuitenkin on että urakoitsijalla on useita kohteita samanaikaisesti/peräkkäin. Tällöin näiden työkohteiden yhteensovittaminen on niissä onnistumisen kannalta oleellista. Varsikin kun tiedetään että muutoksia aikatauluihin tulee. Olisi hyvä tietää hyvissä ajoin oma kuormitustilanne. Myös lomien yms. muualle sitoutumisen vaikutus olisi hyvä nähdä.
Yksinkertaisimillaan suunnittelu voi vaatia vain yhden rivin/ projekti. Tällöin suunnitelman voi hyvin tehdä yhteen projektiin. Hierarkkinen rakenne mahdollistaa tässäkin tarkentuvan suunnittelun esim jaksottumisen useampaan käyntiin tai erilaisiin resurssimääriin eri vaiheissa. Toimivaksi on osoittautunut malli, jossa summataso kuvaa koko projektia ja sen alla on resursseille (esim työnjohto) omat tehtävänsä. Näin saadaan yksittäinen työmaa ajoitettua ja reurssoitua sekä samalla toisesta näkökulmasta nähdään resurssien käytön jatkuvuus sekä mahdolliset lomat jne.
Mikäli yksittäinen projekti on laaja ja on hyötyä erillisestä aikataulusuunnitelmasta, niin kannattaa tehdä moniprojektitarkastelu. Tällöin jokaisella projektilla on oma aikataulu ja yhteistarkastelu tehdään moniprojektin kautta jossa tyhjään projektipohjaan linkitetään aliprojektit.

<< Takaisin Lisää kommentti
Asko
28.08.2020 13:13:25
Työohjelmat
 Tuohon lisäisi vielä että näyttää olevan tyypillistä näiden erilaisten excel-viritysten käyttö aikataulusuunnittelussa. Otetaan viime viikon suunnitelma auki korjataan siihen tulleet muutokset/lisäykset - ja taas on selvitty yhdestä viikosta. Mitäpä sitä murehtimaan tulevia, kun tilanteet elää kuitenkin...
Näillä virityksillä on vain se puute, ettei niistä näe kokonaistilannetta mitenkään. Siihen kun vaikuttaa niin mennyt kuin tulevakin aika ja tekeminen. Kokonaistilanne on kuitenkin se joka ratkaisee onko toiminta kannattavaa vai päätöntä poukkoilua tilanteesta toiseen, jossa lopputulos nähdään kun savu on hälvennyt.
1 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva