ASApro Projektipalvelu
EtusivuTaustatietoaTuotteet/palvelutYhteistyökumppanitOhjeitaYhteystiedotKysymyksiäEnglishBlog
Aikataulukoulutukset
Projektinhallintaohjelmien käyttö
lokakuu, 2015
lokakuu, 2019
Projektiaikataulut/ työohjelmat
Usein miellettään projektihallintaohjelman käyttö pelkästään yksittäisen projektin työkaluksi.

Tänä päivänä kuitenkin projekteissa on erikoistuttu omiin osa-alueisiinsa. Tällöin jollain urakoitsijalla voi olla vain pieni "siivu" koko työstä. Tällöin todennäköistä kuitenkin on että urakoitsijalla on useita kohteita samanaikaisesti/peräkkäin. Tällöin näiden työkohteiden yhteensovittaminen on niissä onnistumisen kannalta oleellista. Varsikin kun tiedetään että muutoksia aikatauluihin tulee. Olisi hyvä tietää hyvissä ajoin oma kuormitustilanne. Myös lomien yms. muualle sitoutumisen vaikutus olisi hyvä nähdä.
Yksinkertaisimillaan suunnittelu voi vaatia vain yhden rivin/ projekti. Tällöin suunnitelman voi hyvin tehdä yhteen projektiin. Hierarkkinen rakenne mahdollistaa tässäkin tarkentuvan suunnittelun esim jaksottumisen useampaan käyntiin tai erilaisiin resurssimääriin eri vaiheissa. Toimivaksi on osoittautunut malli, jossa summataso kuvaa koko projektia ja sen alla on resursseille (esim työnjohto) omat tehtävänsä. Näin saadaan yksittäinen työmaa ajoitettua ja reurssoitua sekä samalla toisesta näkökulmasta nähdään resurssien käytön jatkuvuus sekä mahdolliset lomat jne.
Mikäli yksittäinen projekti on laaja ja on hyötyä erillisestä aikataulusuunnitelmasta, niin kannattaa tehdä moniprojektitarkastelu. Tällöin jokaisella projektilla on oma aikataulu ja yhteistarkastelu tehdään moniprojektin kautta jossa tyhjään projektipohjaan linkitetään aliprojektit.

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva